YOGA, MINDFULNESS & HEARTFULNESS WEEKEND

'De stem van het hart klinkt door in de stilte'


9-11 DECEMBER 2022


In een tijd waar van iedereen steeds meer wordt verwacht, is het goed om te zorgen dat we in balans blijven en goed kunnen functioneren. Zowel privé als op het werk. Daarvoor is het nodig af en toe eens helemaal stil te staan....... stil te zijn....... om weer contact te maken met wie je in wezen bent. Te luisteren naar je eigen stem, die door de drukte van alle dag, de volle agenda's en dat voortdurende gevoel van 'moeten' bij tijden nauwelijks gehoord wordt. 


Het HOF VAN KAIROS

'Een oase van rust en stilte'


Ervaar rust en ruimte op een sfeervolle authentieke locatie midden in de natuur. 'Hof' betekent omheinde tuin. Dat wil de Hof ook betekenen: een beschutte en welkome plek waar je om verschillende redenen een korte periode bent, tot verstilling komt, uit kunt ademen en inspiratie opdoet om vervolgens weer jou weg te gaan. Een pleisterplaats voor de ziel, klooster van deze tijd, herberg van het hart. 

De naam Kairos verwijst naar de tijd voorbij de gewone kloktijd. De ruimte die wij ervaren als wij stil worden, inkeren en ontspannen. Kairos betekent ook de juiste tijd. Het moment waarop wij besluiten ons te wenden tot dat wat aandacht vraagt. In het vertrouwen dat in die ruimte het wezenlijke zich laat kennen. 

 

Alle ingrediënten voor een inspirerend verblijf zijn aanwezig: yoga, meditatie, mindfulness, heartfulness, muziek, stilte, en wandelingen in de prachtige omgeving.  De locatie beschikt over een knusse ontmoetingsruimte, een mooie lichte groepsruimte en een fijne tuin. Daarbij geniet je elke dag van de door Suzanne van Studio Gember heerlijke en vers bereide vegetarische maaltijden. Een weekend vol ware voeding voor lichaam en ziel,  zodat je weer opgeladen naar huis gaat.

'Ervaar het geluk van leven in het hier en nu.'

Van vrijdag 9 december tot en met zondag 11 december organiseert Mind-Workz in samenwerking met YOGA MOOD een yoga , mindfulness en heartfulness retraite weekend.  De retraite vindt plaats in de prachtig gerestaureerde boerderij Hof van Kairos in Winterswijk.  Deze locatie is gelegen op een sfeervolle authentieke locatie midden in de natuur, in het coulisselandschap van Winterswijk-Kotten.

'Wil jij ook meer aandacht voor jezelf, je lichaam en het moment ontwikkelen?'

Het weekend is een ideale introductie tot yoga, mindfulness en meditatie, maar biedt ook een verdieping als je een regelmatige beoefenaar bent. Je hebt geen bijzondere ervaring nodig. Iedereen kan binnen zijn of haar mogelijkheden meedoen aan deze retraite.

 

De thema’s die aan bod komen tijdens dit weekend: zelfbewustwording, inzicht krijgen, contact maken met wat er op dat moment in je leeft, vriendelijkheid naar jezelf ontwikkelen en ervaren dat er niets ‘moet’. Dus wil je eens uitslapen of een sessie overslaan dan gun je jezelf dat!


GA JE MEE?


Schrijf je in door onderstaand inschrijfformulier te downloaden en te printen, en het ingevulde en ondertekende formulier te sturen naar:

 

Mind-Workz

Pastoor van Houtstraat 2

5409 AL Odiliapeel

Download
Inschrijfformulier Yoga , Mindfulness & Heartfulness weekend december 2022
INSCHRIJFFORMULIER Yogaweekend 2022.pdf
Adobe Acrobat document 3.4 MB

Inschrijving gebeurt op volgorde van aanmelding en is pas definitief na ontvangst van het inschrijfformulier en € 125,- inschrijfgeld.

Als je meer informatie wilt kun je kun je ook telefonisch contact opnemen met John of een mail sturen.

NEEM CONTACT OPHOE ZIET DEZE RETRAITE MET YOGA, MINDFULNESS & HEARTFULNESS ERUIT?


Beleving van de stilte en het 'hier en nu'

Mindfulness & Meditatie

Hatha Yoga

Qigong

Klankontspanning

Mantra zingen/luisteren

Stilte wandeling(en)

(Zelf-) compassie oefeningen (Heartfulness)

Ruimte om te lummelen

Genieten van gezond bourgondisch vegetarisch eten van Studio Gember

Er is de mogelijkheid om een massage te boeken. Voor deze massage betaal je apart. 

 

Deze retraite staat in het teken van verstilling, onthaasting, ont-moeten van jezelf, vrijheid, ontvangen, beweging en bovenal GENIETEN. Een deel van deze retraite zal met respect voor stilte plaatsvinden.

'Ga er even helemaal tussenuit en laad jezelf op!'Het Team


John is gecertificeerd yogadocent en mindfulness trainer en heeft ruim 10 jaar leservaring. John weet de kern van mindfulness, meditatie, yoga en zelfcompassie toegankelijk over te brengen en brengt theorie en praktijk moeiteloos samen. Zijn lessen zijn inspirerend en verdiepend. 


Programma

Alle sessies zijn mindfulness & heartfulness based.


In de ochtend hoef je geen wekker te zetten, want je wordt op een inspirerende manier gewekt voor de meditatieve start van de dag.

Wij bieden verschillende meditatievormen aan (stil én in beweging) waardoor je de mogelijkheid krijgt om op een rustige en aandachtige manier je dag te beginnen.

Na de ochtendmeditatie is er een ontbijt in stilte. 

De ochtend yogasessie is wat actiever van karakter.

Na de lunch heb je ruimte om een heerlijke wandeling te maken, wat te lezen, schrijven of een dutje te doen. Ook kun je je tegen een meerprijs heerlijk laten masseren. 

Nadat je bent teruggekomen van je eigen middagprogramma komen we weer samen voor een yogasessie van anderhalf uur. Deze zal een meer ontspannend karakter hebben.

Hierna kun je aanschuiven voor het heerlijke vegetarische diner dat aan de lange tafel geserveerd wordt door Suzanne van Studio Gember.

De dag wordt afgesloten met een ‘nachtzoen’, een inspirerende afsluiting van de dag.

Tijdens dit retraite weekend wordt vanaf 21.30 uur ’s avonds tot 10.00 uur de volgende ochtend stilte in acht genomen om te proeven aan stilte op een toegankelijke manier.

 

Het programma eindigt op zondagmiddag om 15.00 uur.

 

 

PROGRAMMA

Vrijdag 9 december

17.00 uur 

Ontvangst

18.30 - 19.15 uur 

Diner

20.00 uur - 21.30 uur

Nachtzoen: avondprogramma

22.30 - 09.15 uur

Stilte

 

 

Zaterdag 10 december

07.00 - 08.00 uur

Mindful bewegen en meditatie

08.30 - 09.15 uur

Ontbijt in stilte

10.30 - 12.00 uur  

Yoga & mindfulness (actief)

12.30 - 13.15 uur  

Lunch

13.15 - 16.30 uur

Persoonlijke vrije tijd

16.30 - 18.00 uur  

Yoga & mindfulness (ontspannend)

18.30 - 19.15 uur  

Diner

20.00 - 21.30 uur 

Nachtzoen; avondprogramma

22.30 – 09.15 uur 

Stilte

 

 

Zondag 11 december

07.00 - 08.00 uur

Mindful bewegen en meditatie

08.30 - 09.15

Ontbijt in Stilte

10.30 - 12.00 uur

Yoga & Mindfulness (Actief)

12.30 - 13.15 

Lunch

13.15 - 14.00 uur

Inpakken

14.00 - 15.00 uur

AfscheidsritueelACCOMMODATIE


Het Hof van Kairos is van alle gemakken voorzien en sfeervol ingericht. De locatie beschikt over een knusse ontmoetingsruimte, een mooie lichte groepsruimte , een fijne tuin en lichte-,  sfeervolle slaapvertrekken. In de knusse eetkamer eten we gezamenlijk aan een lange tafel.

 Er is Wi-Fi zodat je kunt beschikken over een internetverbinding.LEKKER ETEN


Suzanne van Studio Gember verzorgt tijdens dit weekend de maaltijden volgens de principes van de vegetarische natuurkeuken. Haar passie voor koken is ontstaan toen ze kennis maakte met de Ayurvedische keuken. Haar kook- en smaakvoorkeur heeft zich de afgelopen 17 jaar ontwikkeld tot een breed palet aan stijlen en smaken. Indiaas, Arabisch, Mediterraan, Vedisch etc...   Suzanne kookt vegetarisch/veganistisch, puur, vers en zoveel mogelijk biologisch. Haar maaltijden zijn tongstrelend, smaakvol en voldoening schenkend. 

Als mindfulness trainer weet zij dat innerlijk werk goed gevoed mag worden.SCHRIJF JE IN


Schrijf je in door onderstaand inschrijfformulier te downloaden en te printen, en het ingevulde en ondertekende formulier te sturen naar:

 

Mind-Workz

Pastoor van Houtstraat 2

5409 AL Odiliapeel

 

Download
Inschrijfformulier Yoga, Mindfulness & Heartfulness weekend december 2022
INSCHRIJFFORMULIER Yogaweekend 2022.pdf
Adobe Acrobat document 3.4 MB

 

Inschrijving gebeurt op volgorde van aanmelding en is pas definitief na ontvangst van het inschrijfformulier en € 125,- inschrijfgeld.

Als je meer informatie wilt kun je kun je ook telefonisch contact opnemen met Suzanne of John of een mail sturen.

NEEM CONTACT OP


PRAKTISCHE INFORMATIE


DATUM

9 - 11 december 2022

 

LOCATIE

Hof van Kairos, Winterswijk

 

VERVOER

Hof van Kairos is goed met het openbaar vervoer te bereiken. Vanaf het station neem je een taxi (6 km) of we kijken of we eventueel een pick-up kunnen regelen met ons of met een van de deelnemers.

Wanneer je met de auto komt kunnen we kijken of het mogelijk is dat er samen gereisd wordt met andere deelnemers. 

Geef op het aanmeldingsformulier aan of je vrager of aanbieder bent. Alleen reizen mag natuurlijk ook.

 

KOSTEN

Voor het gehele weekend betaal je: € 395,00 per persoon. Dit is inclusief alle lessen en begeleiding, twee overnachtingen op een eenpersoonskamer (normaal tegen een meerprijs van €55,00), vegetarische maaltijden (ontbijt, lunch, diner), koffie, thee, fruit en snacks.

 

CORONA

In verband met corona hebben we besloten dat in 2022 de meerprijs voor een eenpersoonskamer vervalt en krijgt iedereen een kamer voor zichzelf. Uiteraard mag je een kamer delen met vriend(in) of partner. De tweepersoonskamers zijn ruim genoeg. 

We werken en verblijven zolang dat gevraagd wordt coronaproof .

Mocht de retraite vanwege strengere overheidsmaatregelen komen te vervallen, krijg je het volledige bedrag geretourneerd minus €25,00 administratiekosten.

 

Niet bij de prijs inbegrepen zijn: Vervoer, reis- en/of annuleringsverzekering, fris- en alcoholische dranken, beddengoed en handdoeken.

Beddensets zijn te huur voor € 10,- per set, inclusief handdoek € 12,50 per set. Bij aankomst contant te voldoen.

 

AANTAL DEELNEMERS

Minimaal 6, maximaal 10 zodat 1,5 meter afstand gegarandeerd kan worden.


HEB JE EEN VRAAG?


 

YOGA & MINDFULNESS WEEKEND

DATUM

Vrijdag 9 - zondag 11 december 2022

 

LOCATIE

Hof van Kairos, Winterswijk

 

VERVOER

Eigen vervoer

 

KOSTEN

€ 395,- per persoon op basis van een gedeelde 2-persoonskamer.

Zie kopje het Praktische Informatie op deze pagina