MINDFULNESS OP HET WERK


Mindfulness Werk Uden Mind-Workz

Mindfulness helpt uw organisatie in een snel veranderende wereld.

Medewerkers die lekker in hun vel zitten, creatief en gemotiveerd zijn, vormen een solide fundament voor iedere organisatie.

 

In een tijd waar van iedereen steeds meer wordt verwacht is het goed om te zorgen dat we in balans blijven en goed kunnen functioneren. Zowel privé als op het werk.

Dat we met z’n allen naar de sportschool gaan vinden we heel gewoon. Om aan onze mentale en emotionele fitheid te werken is iets waarvoor pas de laatste jaren een toenemende belangstelling bestaat.

 

De (neuro) wetenschappelijke bewijzen voor de effectiviteit van mindfulness op de geestelijke en lichamelijke gezondheid haalt Mindfulness uit de ‘zweefhoek’ en zet deze met beide benen op de grond.

Voor veel professionals is werkdruk en de balans werk-privé een uitdaging. De snelheid en complexiteit van veranderingen vraagt flexibiliteit, veerkracht en aanpassingsvermogen. Dit kan veel energie kosten en  leiden tot stress, demotivatie, ziekteverzuim en burn-out.

Mindfulness kan daarbij helpen. De workshop Mindfulness op het werk is speciaal voor professionals en geven wij bij U in het bedrijf of op een sfeervolle locatie. De workshop is nuchter en praktisch en wordt altijd op maat gemaakt.

 

 “In de gejaagde wereld waarin we leven, denken we allemaal teveel, zoeken we teveel, willen we teveel en vergeten we de vreugde die het kan brengen wanneer we met onze aandacht in het moment zijn”

 – Eckhart Tolle


Kennismaken met mindfulness met de workshop ‘Mindfulness op het werk’


Mindfulness wordt steeds bekender als effectieve methode om stress te verminderen; het maakt stressbestendiger, zorgt voor sneller stressherstel en helpt mensen beter omgaan met werkdruk en werk-privé balans. Aandacht voor het hier en nu, de kern van mindfulness, zorgt ervoor dat medewerkers in verbinding blijven met hun eigen behoeften, kwaliteiten en creativiteit.


Waarom de workshop Mindfulness op het werk?


Veel mensen weten niet dat langdurige stress met te weinig stressherstel het brein verzwakt. Gevolg: mensen worden steeds stress gevoeliger. Mindfulness maakt mensen stressbestendiger en ondersteunt stressherstel. Ook maakt mindfulness mensen bewuster van zichzelf, waardoor ze beter hun energie en stressniveau kunnen managen en patronen kunnen doorbreken. De workshop mindfulness op het werk maakt deelnemers bewuster van stress, het effect van stress op hun gedrag en hun lichaam en wat zij daaraan kunnen doen. Ook biedt het praktische handvatten.


Hoe de workshop Mindfulness op het werk inzetten?


De workshop wordt regelmatig aan medewerkers gegeven als voorproefje voor onze training Mindfulness in je werk (ook maatwerk), maar kan ook als aparte workshop aangeboden worden om op die manier mensen kennis te laten maken met mindfulness. Medewerkers krijgen zo zicht op de inhoud van de training. De workshop Mindfulness op het werk biedt naast bewustwording ook handvatten om zelf aan de slag te gaan met mindfulness.

Globale inhoud workshop Mindfulness op het werk

De workshop is een afwisseling van mindfulness meditatie, (zelf-) inzicht opdrachten, uitwisseling en (korte) theorie. In de workshop maken de deelnemers kennis met mindfulness en kunnen de volgende onderwerpen aan bod komen:

 

• Wat is mindfulness?

• Mindfulness op de werkvloer

• De balans werk-privé positief beïnvloeden

• Wat is stress en wat is het effect ervan?

• Spanning en stress herkennen en beïnvloeden

• Praktische mindfulness oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan

 

Aan de workshop kunnen vanwege het interactieve element maximaal 14 - 20 deelnemers meedoen.    


Mindfulness training voor bedrijven


Tijdens de mindfulness trainingen / workshops voor bedrijven leren medewerkers mediteren en zich bewust te worden van waar ze mee bezig zijn. De workshop Mindfulness op het werk is gebaseerd op het officiële 8-weekse mindfulness programma (MBSR/ MBCT). De workshop is een kennismaking met mindfulness, met de theorie en oefeningen. In de workshop staat mindfulness en gezond werken centraal. We werken met praktisch toepasbare mindfulness oefeningen die medewerkers zowel thuis als op het werk kunnen toepassen. Zo blijven ze in balans en ontwikkelen meer rust, weerbaarheid en zelfwaardering.


Wat kan ‘Mindfulness op het werk’ brengen?


• Beter functioneren

• Meer zelfreflectie

• Betere communicatie: mindful spreken / mindful luisteren

• Betere concentratie/focus: geïntegreerde meditatie

• Meer plezier in het werk

• Vermindering van stress

• Minder slaapproblemen/vermoeidheid;

• Veerkracht

• Weerbaarheid: eigen grenzen kunnen voelen en aangeven;

• Bewustzijn van hun eigen waarden, kwaliteiten en drijfveren;

• Toename innerlijke rust , balans en zelfwaardering.

• Toename van creativiteit en probleemoplossend vermogen


Meer informatie over mindfulness op het werk of een training of workshop aanvragen?


Wij maken de workshop altijd op maat op basis van de wensen van de opdrachtgever en het werk van de deelnemers. De tijdsduur en invulling bepalen we in overleg.

Wij verzorgen eenmalige lessen of workshops, reeks van lessen of workshops (cursussen) en meditatie op door u gewenste locatie. Neem vrijblijvend contact met ons op om een offerte op maat aan te vragen.

 

Wij vinden het belangrijk 'eerlijk' te zijn over mindfulness. Mindfulness is een ervaringsgericht training die van deelnemers motivatie tot thuis beoefening vraagt. Mindfulness is geen quick fix. Je zou mindfulness kunnen zien als een conditie training voor het brein. Net als het trainen voor een marathon, bouw je ook hier langzaam je vaardigheden op. Om die op peil te houden blijf je regelmatig oefenen.