JOHN BERNARDS

Gecertificeerd mindfulness trainer en mindful coach


John maakte ruim twee decennia geleden kennis met meditatie en werd direct gegrepen door de heilzame effecten die meditatie en mindfulness op zijn leven hadden. Sindsdien heeft John vele trainingen op het gebied van bewustwording en persoonlijk welzijn gevolgd. Daarnaast heeft hij ook meerdere meditatietechnieken onderzocht en beoefend. Het waren de Boeddhistische meditatietechnieken die hem op een directe manier meer welzijn en meer levensgeluk in zijn leven brachten, zowel op fysiek, als op mentaal en emotioneel niveau.

Hij wil zijn enthousiasme hierover graag delen, door het geven van meditatielessen, mindfulness- en mindful zelfcompassie trainingen. Daarmee wil hij ook anderen laten ervaren wat het betekent om het pad naar een vrij en gelukkig leven bloot te leggen.

Mindfulness & Zelfcompassie is een van zijn specialiteiten.


Met een open hart naar een vreugdevol leven


John vertelt: “De weg van zelfcompassie bleek de weg naar een vreugdevol leven. Dat ging niet vanzelf. Voordat ik in staat was mezelf liefdevol te omarmen en met milde aandacht mezelf toe kon staan te zijn wie ik ben, moest ik leren mijn hart te openen, zodat het in staat was al mijn emoties die zo lang zo’n negatieve stempel op mijn leven gedrukt hadden, te herkennen en te erkennen, zonder mezelf daar constant over te veroordelen.

 

Emoties zoals frustratie, boosheid, schaamte, schuldgevoelens en verdriet zijn nog steeds een deel van mijn leven, een deel van wie ik ben. In plaats van zelfveroordeling als antwoord op deze emoties, heeft zelfcompassie me geleerd te vertrouwen op mijn innerlijke kwaliteiten, zoals liefdevolle aandacht, geduld, begrip, mededogen en compassie. Ik kan mijzelf beter opvangen, telkens wanneer deze emoties de kop weer opsteken, waardoor ze uiteindelijk een groot deel van hun kracht verliezen.

 

Door mindfulness en zelfcompassie heb ik meer vertrouwen gekregen in al die mooie kwaliteiten die mij helpen mijzelf te ondersteunen en te dragen wanneer mijn leven zich op hobbelige wegen bevindt.

Mindfulness en zelfcompassie hebben mij geleerd mijn hart te openen en liefdevolle aandacht te schenken aan wie ik ben en aan alles wat in mij aanwezig is. Ik ben meer vreugde gaan ervaren en ik kan het leven nu ten volle leven.

Met mijn trainingen wil ik graag bijdragen aan het ontwikkelen van zelfcompassie bij anderen, opdat ook zij een vreugdevoller leven kunnen leiden. De laatste jaren heeft traumaverwerking mijn grote interesse, waardoor mijn werkwijze steeds traumasensitiever wordt. Dat betekent vooral dat het aanbieden van een veilige omgeving de basis vormt voor zowat alles wat ik doe.

Als yogadocent geef ik op wekelijkse basis aan meerdere groepen yogalessen en als mindfulness trainer verzorg ik regelmatig mindfulnesstrainingen. Bovendien begeleid ik mensen op een een-op-een basis in hun zoektocht naar meer rust en vrede."

'Het leven laat zich alleen maar zien.'     _Onnie, vriend en leermeester


CV JOHN


Ter ondersteuning van mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling volg ik al ruim 20 jaar trainingen en cursussen op het gebied van mindfulness, meditatie en persoonlijk leiderschap.

 

Na een jarenlange carrière als beroepsmuzikant ben ik in 1997 begonnen aan de opleiding Tui Na therapie en Acupunctuur bij Academie voor Chinese Geneeswijzen Qing Bai. Mijn belangstelling voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling wilde ik professionaliseren.

 

Vanaf dat moment ben ik begonnen met het beoefenen van body-mind bewegings-methoden: Tai Chi, Qi Gong en Yoga bij verschillende Chinese en Nederlandse leraren.

 

Uiteindelijk ben ik de 4 jarige opleiding tot Hatha Yoga docent gaan volgen op Yoga en Vedanta en heb ik in 2010 YOGA MOOD opgericht. In de trainingen bij Sarah Powers kwam mijn kennis van yoga en traditionele Chinese geneeswijze samen.

 

Vanuit een persoonlijke behoefte ontstond aandacht voor mindfulness en zelfcompassie.

Bij See True heb ik de opleiding tot mindfulness trainer afgerond. 

Daarnaast heb ik aan de Academie voor Open Bewustzijn (Dorle Lommatzsch) de opleiding tot mindful coach in de Boeddhistische traditie van de Satipatthana Soetra met succes afgerond. Binnen deze opleiding heb ik mij gespecialiseerd in mindfulness en zelfcompassie.

Met betrekking tot mindfulness en zelfcompassie heb ik verdiepingsopleidingen gevolgd by David Dewulf en Trish Bartley(See True) en Mindful Zelfcompassie bij Rianne Schoenmakers. 

Daarnaast heb ik de specialisatie Mindfulness & Ouderen gevolgd bij Werkplaats Aandachtig Leven en een jaaropleiding Adem en Ontspanning volgens de methode Van Dixhoorn.

Ik ben als gecertificeerd trainer aangesloten bij de VVM

 

MIND-WORKZ VERZORGT:

TRAININGEN

Mindfulness Training (MBSR /MBCT)

Een training voor iedereen die met meer aandacht in het leven wil staan

Lees meer

Mindfulness & Eten 

Voel je fit en vitaal, lekker in je vel, en geniet van gezond en lekker eten

Lees meer

Mindful Momentz

Geef je mindfulness beoefening een nieuwe impuls en verdieping

Lees meer

COACHING

Mindful coachen 

Door middel van oefeningen, meditaties en bevragingen, bij je eigen wijsheid komen en een echter en dieper contact met jezelf ervaren

Lees meer

MEDITATIE

Vrije inloop meditatie

Een maal per week vrije inloop meditatie om je dag met aandacht en focus te beginnen

Lees meer

WORKSHOPS & RETRAITES 

Winterretraite

Terug naar de basis en thuiskomen bij je zelf in een oase van rust en stilte op het prachtige Hof van Kairos in Winterswijk

Lees meer

Kennis maken met Mindfulness 

Ontdek wat mindfulness voor jou kan betekenen in een korte workshop

Lees meer

 

AGENDA 2023:

Maandagavond 27 november

Mindful Momentz :mindfulness opfris avond

Maandagavond 11 december  

Kennismaken met Mindfulness

Maandagavond 22 januari 2024

Start Mindfulness Training

 

Bekijk de volledig agendaONTDEK HET AANBOD VAN JOHN
Mindfulness Training

Voorjaar 2024

 

Maandagavond 22 januari

 

Locatie: d'n Office Uden

19.30 - 22.00 uur

 

 

  

MEER INFORMATIE 
Meditatie

 

 

Voor beginners en gevorderden  

 

Dinsdagochtend 07.45 - 08.30

Locatie: D'n Office, Uden

 

 

 

MEER INFORMATIE
Mindful Coachen

Op afspraak

 

Neem voor een afspraak contact op

Locatie: d'n Office, Uden

 

 

 

 

 

MEER INFORMATIE