YOGA, MINDFULNESS & HEARTFULNESS ZOMERRETRAITE

"Terug naar de Bron: het Hart als Herberg"


Welkom. Fijn dat je hier bent. Je vindt op deze pagina uitgebreide praktische en inhoudelijke informatie over de zomerweek. Je kunt je direct inschrijven of vragen om meer informatie, mochten niet al je vragen in onderstaande informatie beantwoord worden. 


Inschrijven - Informatie

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Zomerretraite 22 - 28 juli 2022


In een tijd waarin een beroep gedaan wordt op onze veerkracht en ons vermogen ons aan te passen aan onzekerheden en veranderingen, is het goed om te zorgen dat we in balans blijven en goed kunnen functioneren. Zowel privé als op het werk. Daarvoor is het nodig af en toe eens helemaal stil te staan....... stil te zijn....... om weer contact te maken met wie je in wezen bent. Te luisteren naar je eigen stem, die door de vaak overvolle agenda's,  bij tijden nauwelijks gehoord wordt. Verlang je ook naar tijd voor en met jezelf?


Het HOF VAN KAIROS

'Een oase van rust en stilte'


Ervaar rust en ruimte op een sfeervolle authentieke locatie midden in de natuur. 'Hof' betekent omheinde tuin. Dat wil de Hof ook betekenen: een beschutte en welkome plek waar je om verschillende redenen een korte periode bent, tot verstilling komt, uit kunt ademen en inspiratie opdoet om vervolgens weer jou weg te gaan. Een pleisterplaats voor de ziel, klooster van deze tijd, herberg van het hart. 

De naam Kairos verwijst naar de tijd voorbij de gewone kloktijd. De ruimte die wij ervaren als wij stil worden, inkeren en ontspannen. Kairos betekent ook de juiste tijd. Het moment waarop wij besluiten ons te wenden tot dat wat aandacht vraagt. In het vertrouwen dat in die ruimte het wezenlijke zich laat kennen. 

 

Alle ingrediënten voor een inspirerend verblijf zijn aanwezig: yoga, meditatie, mindfulness, heartfulness, muziek, stilte, en wandelingen in de prachtige omgeving.  De locatie beschikt over een knusse ontmoetingsruimte, een mooie lichte groepsruimte, een prachtig atelier met houtkachel  en een fijne, ruime tuin. Daarbij geniet je elke dag van de door Suzanne van Studio Gember heerlijke en vers bereide biologische vegetarische maaltijden. Deze week staat in het teken van ontspanning. Een 6 daagse retraite vol ware voeding voor lichaam en ziel,  zodat je weer opgeladen naar huis gaat.

'Ervaar het geluk van leven in het hier en nu.'

Van vrijdagmiddag 22 juli tot en met donderdagmiddag 28 juli organiseert Mind-Workz in samenwerking met YOGA MOOD een yoga , mindfulness en heartfulness zomerretraite.  De retraite vindt plaats in de prachtig gerestaureerde boerderij Hof van Kairos in Winterswijk.  Deze locatie is gelegen op een sfeervolle authentieke locatie midden in de natuur, in het coulisselandschap van Winterswijk-Kotten.

'Wil jij ook meer aandacht voor jezelf, je lichaam en het moment ontwikkelen?'

De zomerretraite is een ideale introductie tot  mindfulness,  meditatie en yoga, maar biedt ook een verdieping als je een regelmatige beoefenaar bent. Je hebt geen bijzondere ervaring nodig. Iedereen kan binnen zijn of haar mogelijkheden meedoen aan deze retraite.

 

De thema’s die aan bod komen tijdens deze week: zelfbewustwording, inzicht krijgen, contact maken met wat er op dat moment in je leeft, vriendelijkheid naar jezelf ontwikkelen en ervaren dat er niets ‘moet’. Dus wil je eens uitslapen of een sessie overslaan dan gun je jezelf dat!

Zes dagen lang jezelf voeden en voelen. 

 Het Team


John Bernards is gecertificeerd mindfulness trainer en yogadocent en heeft ruim 12 jaar leservaring. John weet de kern van mindfulness, meditatie, yoga en zelfcompassie toegankelijk over te brengen en brengt theorie en praktijk moeiteloos samen. Zijn lessen zijn inspirerend en verdiepend. 

 

Suzanne van den Heuvel is gecertificeerd mindfulness trainer, natuurvoedingsadviseur en retraitekok.

Als Mindfulness trainer weet zij dat innerlijk werk goed gevoed mag worden. 

Zij zal zich vooral richten op het verzorgen van de innerlijke mens.

 HOE ZIET DEZE RETRAITE MET YOGA, MINDFULNESS & HEARTFULNESS ERUIT?


Beleving van de stilte en het 'hier en nu'

Mindfulness & Meditatie

Hatha Yoga

Yin Yoga

Qigong

Klankontspanning

Mantra zingen/luisteren

Ochtenddauw stilte wandelingen

(Zelf-) compassie oefeningen (Heartfulness)

Ruimte om te lummelen, te lezen, te schrijven, te tekenen, te wandelen

Genieten van gezond bourgondisch vegetarisch eten van Studio Gember

 

Deze retraite staat in het teken van verstilling, onthaasting, ont-moeten van jezelf, vrijheid, ontvangen, beweging en bovenal GENIETEN.

Een deel van deze retraite zal met respect voor stilte plaatsvinden.

 

 

Er is de mogelijkheid om een holistische massage te boeken. Voor deze massage betaal je apart.

De massages worden verzorgd door Caspar van den Broek. Vanuit zijn praktijk begeleidt hij mensen bij bewustwording van hun levenshouding in het hier en nu. Lees meer... 

 

 

'Ga er even helemaal tussenuit en laad jezelf op!'Programma

Alle sessies zijn mindfulness & heartfulness based.


In de ochtend hoef je geen wekker te zetten, want je wordt op een inspirerende manier gewekt voor de meditatieve start van de dag. Afhankelijk van het weer vindt deze binnen of buiten plaats.

Wij bieden verschillende meditatievormen aan (stil én in beweging) waardoor je de mogelijkheid krijgt om op een rustige en aandachtige manier je dag te beginnen.

Na de ochtendmeditatie, of meditatieve wandeling is er een ontbijt in stilte. 

De ochtend yogasessie is wat actiever van karakter.

Na de lunch heb je ruimte om een heerlijke wandeling te maken, wat te lezen, schrijven of een dutje te doen. 

Nadat je bent teruggekomen van je eigen middagprogramma komen we weer samen voor een sessie van anderhalf uur. Deze zal een meer ontspannend karakter hebben.

Hierna kun je aanschuiven voor het heerlijke vegetarische diner dat aan de lange tafel geserveerd wordt door Suzanne van Studio Gember.

De dag wordt afgesloten met een ‘nachtzoen’, een inspirerende afsluiting van de dag.

Tijdens deze zomerretraite wordt vanaf 23.00 uur ’s avonds tot 09.30 uur de volgende ochtend stilte in acht genomen om te proeven aan stilte op een toegankelijke manier.

 

Het programma eindigt op donderdagmiddag na de lunch.

 

 

PROGRAMMA

Vrijdag 22 juli

 

16.30 uur 

Ontvangst

17.30 - 19.00 uur

Circle of Friendship

19.00 - 20.00 uur

Diner

20.30 - 21.30 uur

Nachtzoen: dagsluiting

23.00  uur

Stilte

 

23 - 27 juli 

De ochtend is in stilte

07.15 - 08.15 uur

Mindful bewegen en meditatie

08.30 - 09.15 uur

Ontbijt 

10.30 - 12.00 uur  

Yoga & mindfulness (actief)

12.30 - 13.15 uur  

Lunch

13.15 - 17.00 uur

Persoonlijke vrije tijd

17.00 - 18.30 uur  

Yoga & mindfulness (ontspannend)

19.00 - 20.00 uur  

Diner

20.30 - 21.30 uur 

Nachtzoen; dagsluiting

23.00 

Stilte

 

Donderdag 28 juli

07.15 - 08.15 uur

Mindful bewegen en meditatie

08.30 - 09.15

Ontbijt 

10.30 - 12.00 uur

Yoga & Mindfulness (Actief)

12.00 - 13.00 

Inpakken

13.00 - 13.45 uur

Lunch

14.00 

VertrekACCOMMODATIE


Het Hof van Kairos is van alle gemakken voorzien en sfeervol ingericht. De locatie beschikt over een knusse ontmoetingsruimte, een mooie lichte groepsruimte , een sfeervol atelier met houtkachel, een fijne tuin en lichte-,  sfeervolle slaapvertrekken. In de knusse eetkamer eten we gezamenlijk aan een lange tafel. Bij mooi weer eten we buiten.

Er is Wi-Fi zodat je kunt beschikken over een internetverbinding.LEKKER ETEN


Suzanne runt naast het geven van mindfulness trainingen Studio Gember en verzorgt tijdens deze zomerretraite de maaltijden volgens de principes van de vegetarische natuurkeuken. Haar passie voor koken is ontstaan toen ze kennis maakte met de Ayurvedische keuken. Haar kook- en smaakvoorkeur heeft zich de afgelopen 17 jaar ontwikkeld tot een breed palet aan stijlen en smaken. Indiaas, Arabisch, Mediterraan, Ayurvedisch etc...   Suzanne kookt vegetarisch/veganistisch, puur, vers en zoveel mogelijk biologisch. Haar maaltijden zijn tongstrelend, smaakvol en voldoening schenkend. PRAKTISCHE INFORMATIE


DATUM

22 - 28 juli 2022

 

LOCATIE

Hof van Kairos, Winterswijk

 

VERVOER

Hof van Kairos is goed met het openbaar vervoer te bereiken. Vanaf het station neem je een taxi (6 km) of we kijken of we eventueel een pick-up kunnen regelen met ons of met een van de deelnemers.

Wanneer je met de auto komt kunnen we kijken of het mogelijk is dat er samen gereisd wordt met andere deelnemers. 

Geef op het aanmeldingsformulier aan of je vrager of aanbieder bent. Alleen reizen mag natuurlijk ook.

 

KOSTEN

Voor de zomerretraite week betaal je: € 895,00 per persoon. Dit is inclusief alle lessen en begeleiding, 6 overnachtingen op een eenpersoonskamer, (er zijn ook 3 tweepersoonskamers mocht je met z'n tweeën willen komen), inclusief beddengoed en twee handdoeken sets, vegetarische maaltijden (ontbijt, lunch, diner), koffie, thee, fruit en snacks.

 

 

CORONA

Voorlopig lijkt corona ons geen parten meer te spelen. Maar we kunnen natuurlijk niet in de toekomst kijken. We blijven daarom iedereen een kamer voor zichzelf gunnen. 

Mocht de retraite vanwege overheidsregels komen te vervallen, krijg je het volledige bedrag geretourneerd minus € 25,00 administratiekosten. 

 

Niet bij de prijs inbegrepen zijn: Vervoer, reis- en/of annuleringsverzekering

 

AANTAL DEELNEMERS

Minimaal 8, maximaal 12 


Ervaringen van deelnemers


'Veel diepte in eenvoud. Het was een ontdekking om te leren stoppen met analyseren en te gaan voelen. Ik maakte de eerste stappen naar mezelf vergeven en compassie geven. Een prachtige locatie, met een liefdevolle leraar in een emotioneel veilige sfeer.' LINDA

 

'John voelt heel goed aan wat er speelt in de groep en weet zijn programma hier op af te stemmen. Ik heb geweldige persoonlijke diepgang ervaren door de combinatie van yoga, stilte, geleide meditatie en klanken. Het was heerlijk om deze tijd helemaal voor mezelf te hebben.

Rust te ervaren in een prachtige omgeving waardoor vertragen vanzelf gaat. Geweldig eten.'  ROSEMARY

 

'Lieve Suzanne en John. Ik heb bij jullie een hele fijne retraite gehad. Het mooie vind ik dat je als deelnemer eruit kunt halen, wat je eruit wilt halen. Van ontspanning, genieten, ontstressen en opladen tot het aanraken van thema's, verwerking van verdriet, het opdoen van diepgaande inzichten en de helende werking.  Alles was aanwezig: de veilige bedding door jullie begeleiding, de inspirerende locatie met de vele plekjes om terug te trekken of juist samen te zijn, de omgeving om er samen of alleen op uit ge gaan. 

 

Heel fijn ook dat jullie naast de yoga en meditatieve sessies van John en de heerlijke keuken van Suzanne extra gasten hadden uitgenodigd: de massagehanden van Mia en de helende harp van Daniëlle waren voor mij een belangrijke toegevoegde waarde in mijn proces. Dank jullie wel!!' IRMA 

 

 


HEB JE EEN VRAAG?


 

YOGA & MINDFULNESS ZOMERRETRAITE

DATUM

Vrijdagmiddag 22 juli - donderdagmiddag 28 juli 2022

 

LOCATIE

Hof van Kairos, Winterswijk

 

VERVOER

Eigen vervoer

 

KOSTEN

€ 895,- per persoon 

Zie kopje het Praktische Informatie op deze pagina